Nl.AmazingHope.net (Op de home page) Nl.AmazingHope.net

Jezus Christus is God of een schepsel? - Deel 2

Uitgangspunt, wat kan ik doen?

375_jezis_kristus_2.jpg

Jezus Christus is God of een schepsel? - Deel 2

Toegevoegd: 10.03.2011
Aantal keren bekeken: 112021x
Onderwerpen: Uitgangspunt, wat kan ik doen?
PrintTisk

In eerder werk schreven we de verzen die bewijzen dat goddelijkheid en scheppende kracht van Jezus Christus. Deze verzen laten zien dat Jezus was vóór de grondlegging van de wereld en dat door Hem zijn alle dingen gemaakt. Zij laten zien dat het gelijk is aan God, maar is mens geworden om ons te redden en op te slaan.

Hebreeën 1, 1-3 - vele en verschillende manieren waarop God sprak eens tot de vaderen door de profeten, maar in deze laatste dagen tot ons gesproken door zijn Zoon, die hij tot erfgenaam van alle dingen, door wie hij de wereld geschapen. Hij is de helderheid van zijn heerlijkheid, en expressie van haar wezen, haar krachtige woord heeft alles. Hij zorgde voor de reiniging van de zonden, en dan zit aan de rechterhand van de majesteit in den hoge.

Er zijn vele andere verzen waaruit blijkt dat de goddelijkheid van Christus.

God de Vader en Jezus Christus is de enige rock

Jesaja 44,8 - Is er een God buiten mij? Nee, niet nog een steen, ik ken er geen!

1 Korintiërs 10,1-4 - ik, broeders, dat je niet wist wat er gebeurde met onze vader. Zij werden overschaduwd door een wolk en alle door de zee doorgegaan. Alle werden gedoopt in de wolk en de zee verband met Mozes. We hebben allemaal hetzelfde geestelijke voedsel aten en dronken allen dezelfde geestelijke drank, zij dronken uit de geestelijke rots die hen begeleidden, en die rots was Christus.

Reach "Eerste en de Laatste" verwijst naar God de Vader en de Zoon

Heer in het Oude Testament wordt gepresenteerd als de Schepper, die alleen draagt ​​de titel "de eerste en laatste." In het Nieuwe Testament met de titel "de eerste en laatste" tegenkomen in het boek Openbaring van Johannes in verscheidene plaatsen zoals aan Jezus Christus.

Jesaja 41, 4 - Wie veroorzaakt en gedaan? Wie er belt vanaf het begin van het menselijk ras? Ik ben de Heer (JHVH), de eerste, ik zal hetzelfde zijn als op het einde!

Openbaring 2.8 - "engel van de kerk in Smyrna schrijven: Deze dingen zegt de eerste en de laatste, die was dood en is levend:

Openbaring 1,17 - Toen ik hem zag, viel ik aan zijn voeten als dood. Toen zette ik op mijn rechter hand en zei:.. "Maak je geen zorgen ik ben de eerste en de laatste (JHVH), het leven ik dood was, en zie, Ik leef voor eeuwig en altijd.

Openbaring 1,8 - Zie, het komt met de wolken en elk oog zal Hem zien, ook degenen die Hem doorstoken hebben. Alle stammen van de aarde voor hem huilen. Ja, echt. "Ik ben de Alfa en de Omega, zegt de Here God, die is wie en wie was, de Almachtige komen.

Openbaring 22,13 - "Zie, Ik kom spoedig en mijn loon is met Mij, om een ​​iegelijk te geven naar zijn daden Ik ben de Alfa en de Omega, het begin en einde van de eerste en de laatste.."

Jezus Christus is de zoon van God - de Vader en de Zoon van eeuwigheid

Hebreeën 10,1-10 - De Zoon van veel hoger dan de engelen, meer eminente welke naam hij kreeg. Voor wie van de engelen toen God zei: "Jij bent mijn Zoon, ik ben je vader vanaf nu En opnieuw:?." Ik ben vader voor hem en hij zal mijn zoon zijn "En nogmaals, brengt eerste geboren toen de wereld zegt: "Aanbid Hem, alle engelen van God," zegt De engelen zeggen: "Dat maakt zijn boodschappers winden, zijn dienaren vlammen" Maar de zoon zegt: "Uw troon, o God, is voor eeuwig en altijd: een scepter van gerechtigheid is de scepter van uw regering.

Je houdt van gerechtigheid en haten het kwade, omdat je God, uw God, gezalfd met olie van blijdschap boven uw metgezellen. "En:" In het begin u, mijnheer, het land werd opgericht, het werk uwer handen zijn de hemelen. Ze bestaan ​​niet meer, zul je altijd zijn zoals al de kleren bedrag. Svineš is als een mantel en een kleed te worden veranderd, maar ze zijn hetzelfde - je zomer eindigt: "En wie van de engelen toen hij zei:" Zit aan mijn rechterhand, je vijanden voordat ze vragen voor de voeten?

John 10,38 - Als het aan het doen is, zelfs als je geloofde me niet, zo gelooft de werken, weet je, en wetend dat de Vader in Mij is en Ik in hem. "

Oorsprong van de Zoon - Micha 5.2 - "Maar gij, Bethlehem efrats, weinig onder de vorsten van Juda, van u, kom dan naar mij degene die heerser in Israël, waarvan de oorsprong zijn oude, uit de dagen van de eeuwigheid zijn. "

Oorsprong van de Vader - Psalm 93,2 - Uw troon was eerder dan de periode die - van eeuwigheid zijt gij alleen!

Zoon van de Vader, de Zoon is, maar de essentie is nog steeds God - de Geest van God is de geest van Christus

Zoon met de Vader in een perfect geheel, als "een lichaam". Al de volheid van de Godheid woont ook in de Vader, de Zoon ook. Goddelijkheid is niet iets wat je kan krijgen of verliezen. Het is omdat de essentie van het zijn.

In het aardse voorbeeld van een vader en zoon is er een hiërarchie. De vader is de zoon en de zoon is ondergeschikt aan zijn vader. Maar dat betekent niet gekomen om zijn menselijke natuur. De lucht is zo zo. Zoon, Jezus Christus is ondergeschikt aan de Vader. Maar dat komt niet over de aard van God.

1 Korintiërs 11,3 - Ik zou echter, besef je dat het hoofd van iedere man is Christus, het hoofd van de echtgenoot van de vrouw en het hoofd van Christus God is.

Romeinen 8,9 - in u woont Maar als de Geest van God, dan heb je geen leven in het vlees, maar in de Geest. Wie heeft de Geest van Christus, hij doet zijn.

Glorie van de Heer = de heerlijkheid van Christus

Na de hemelvaart van Christus, zijn vader terug op dezelfde heerlijkheid als had vroeger toen de wereld werd over en had de vernedering van zijn volk. Johannes getuigt van Christus, de profeet Jesaja (schriftelijke Heer JHVH) roem, en zag hem ook het woord.

Johannes 17,5 - Nu mij, Vader, geef hem de heerlijkheid, die Ik bij U had, eer de wereld was.

Johannes 12,37-41 - Terwijl velen vóór hen hebben wonderen gedaan, gelooft niet in hem. Zo werd vervuld het woord van de profeet Jesaja:? "Wie, Heer, onze prediking geloofd Wie is de HERE de arm verscheen ?"...... Dat zei Jesaja toen hij Zijn heerlijkheid zag en van Hem sprak.

Jesaja 6.5 - Dan riep ik uit: "Wee mij - nu verloren gaat, ik ben een man van onreine lippen, leven onder het volk van onreine lippen, en toch met mijn eigen ogen de Koning, de HERE der heerscharen!"

Exodus 33,18 - Mozes zei: "Toon mij uw heerlijkheid!" Vervolgens voegde hij eraan toe: "Je kunt mijn gezicht te zien Geen mens kan mij zien en in leven te blijven.."

Al deze verzen zijn om ons te leiden tot het besef dat God, de Schepper van het universum en al het leven kwam persoonlijk naar deze aarde in het lichaam van de mens, Jezus Christus is gestorven voor onze zonden. Wie is de Heer van het heelal, ons heeft liefgehad en Zichzelven voor mij en jou. Als ik denk aan de meest ongelooflijk grote liefde, ik verlang naar een single. Wordt in het bijzijn van hun Schepper en Verlosser, aan Zijn voeten neervallen en bedanken me. En jij?

Galaten 2.20 - mijn leven in het vlees leef ik door het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij.


Waar de volgende? - Met betrekking tot dit onderwerp

Jezus Christus is God of een schepsel? - Deel 1

374_jezis_kristus_1.jpg Al deze verzen zijn om ons te leiden tot het besef dat God, de Schepper van het universum en al het leven kwam persoonlijk naar deze aarde in het lichaam van ...
Toegevoegd: 10.03.2011
Aantal keren bekeken: 141408x

Gerelateerde artikelen uit de categorie - Uitgangspunt, wat kan ik doen?

Wie is de eerste bron van het leven?

83_cesta_ke_kristu.jpg Onze hemelse Vader is de bron van het leven, de waarheid en vreugde. Prachtig land, heeft het niet dragen van sporen van vernieling en de vloek van de zonde. De hele ...
Toegevoegd: 07.09.2010
Aantal keren bekeken: 82532x

Jezus Christus is God of een schepsel? - Deel 1

374_jezis_kristus_1.jpg Al deze verzen zijn om ons te leiden tot het besef dat God, de Schepper van het universum en al het leven kwam persoonlijk naar deze aarde in het lichaam van ...
Toegevoegd: 10.03.2011
Aantal keren bekeken: 141408x

Veranderingen in de Bijbelvertalingen

512_zmeny_v_prekladech_bible.jpg In de Tsjechische taal in de onlangs toenemend aantal bijbelvertalingen. In aanvulling op de Oecumenische Vertalen is niet alleen beschikbaar voor de vertaling en studie te voltooien Tsjechische Bible21, maar ook ...
Bijgewerkt: 16.11.2011
Toegevoegd: 16.11.2011
Aantal keren bekeken: 176309x

De enige ware God is de God van Israel!

439_izraelite.jpg Jesaja 44,6 - Zo zegt de Here, de Koning en Verlosser van Israël, de Here der heerscharen: Ik ben de eerste en Ik ben de laatste, naast mij is er geen ...
Toegevoegd: 01.06.2011
Aantal keren bekeken: 202844x

5e heiliging - de weg naar Christus

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 HeiligingGods belofte is: "Jullie zullen mij zoeken en vinden me als je Mij vraagt met uw ganse hart" (Jeremia 29,13).God moet worden uitgebracht over het hart, anders kan het niet ...
Toegevoegd: 20.10.2010
Aantal keren bekeken: 95948x

Nl.AmazingHope.net - Jezus Christus is God of een schepsel? - Deel 2