Nl.AmazingHope.net (Op de home page) Nl.AmazingHope.net

Religie - de opkomst van verschillende richtingen

Bijbelse feiten

509_babylon.jpg

Religie - de opkomst van verschillende richtingen

Toegevoegd: 02.11.2011
Aantal keren bekeken: 191373x
Onderwerpen: Bijbelse feiten
PrintTisk

Heb je je ooit afgevraagd wat het is en waar religie heeft zijn oorsprong? Wat is het oudste? Waarom zijn zo veel vormen van religie? En in welke richting de juiste is? Waarom geloven mensen in God? Dat zijn vragen voor elk al zijn knikkers bedenk man. Misschien zeg je dat je niet kan schelen, maar elke persoon op deze planeet, dus jij, jij hebt een of andere vorm van betrokkenheid. Er zijn verschillende tradities - tradities, feestdagen, dat ieder van ons oefenen in hun leven. De meesten van ons vieren Kerstmis, Pasen, of ga naar yoga ...

Het woord religie betekent - te volgen iemand. Ik wil je na te denken over het begin van de religie die hier vandaag is. Om dat te doen wat we zien, moeten we de Bijbel. Het is een boek dat Mozes begon te schrijven rond 1500 voor Christus en bewijzen de waarheid van haar woorden door tal van archeologische vondsten. Het feit dat haar woorden zijn onveranderd bewaard gebleven bewijzen boekrollen gevonden in grotten Qumran. Ook veel andere sites bevestigen de juistheid van de verhalen in de Bijbel. Ontdek het zelf, open en controleert de waarheid ervan.

Begin van religie - volgen -. God

Man = Adam en Eva geschapen door God de Schepper. Genesis 1,27

Zij hadden twee zonen - Kaïn en Abel. Genesis 4,1-16. Abel luisterde naar God (gelovigen), Kaïn luisterde naar God, hij deed wat hij wilde. Hij doodde zijn broer, dat was de eerste dood in de wereld (niet-religieuze mensen).

In plaats van de vermoorde Abel met Adam en Eva hadden een zoon, die ze de naam te stellen, die weer wordt gehoorzaamd God.

Het Huis Seto werd geboren Noach, die had drie zonen, Sem, Cham en Jafeth Genesis 5,32.

De naam hier is de ware gelovigen in Gods naam Cham betekent dat ongelovigen in de ware God, die hun goden. De naam Jafeth betekent zwerven (gelovigen en ongelovigen).

Van de nakomelingen van Sem God koos mensen die het ware geloof te dragen in de ware God. Ze waren Israëli's -. Joden

Joden - hebben hun oorsprong in Abraham, 1400 jaar voor Christus. God riep Abraham, die wordt genoemd de Vader van het geloof. God luisterde en bracht de juiste boodschap over de ware God - de Schepper. Genesis 11,10. 27e (De geboorte van Abraham), Genesis 12,1-9. 15e - (Een overeenkomst tussen God en Abraham). Vers 21 - (geboorte van Isaac). Isaäk had Jakob, en Jakob had twaalf zonen generatie Israëli's (Joden).

Toen God zijn uitverkoren volk uit de Egyptische slavernij bracht, gaf aan Mozes op de berg Sinaï, Gods onveranderlijke wet boards. Veel punten van deze wet is nog steeds onderdeel van de meeste seculiere, staatswetten.

Deze wet is: een niet geen andere goden naast mij seconde niet het genereren van de afgoden in de vorm van iets derde heeft de naam van de Heer niet te gebruiken in tevergeefs vierde Gedenk de sabbatdag dat gij dien heiligt vijfde Eert uw vader en uw moeder zesde Gij zult niet doodslaan zevende niet echtbreken 8e Niet 9e stelen, niet liegen 10e Envy

Christenen - hebben 2010 jaar geleden ontstaan. Hun leer is gebaseerd op Jezus Christus, die een Jood was, en die beweerde, en machtige daden bewezen dat de Zoon van de Allerhoogste God. Het was zo'n belangrijke figuur in de geschiedenis dat veranderde in zijn tijd. Verwijst mensen naar de echte Vader die in de hemel (in de ruimte). Het christendom is een voortzetting van de joodse religie, die de kennis van de Ware God leidt door Zijn Zoon Jezus Christus. Zijn leven, en het hele werk van de verlossing is beschreven in de bijbelse evangeliën. Waarom zijn zo veel richtingen in het Christendom?

Van een andere zoon van Noach Ham, gebaseerd op een verdere aanwijzingen van de religie.

Een andere groep zijn de moslims - Islam - moslims. Het is de oosterse religies. Ze hebben hun oorsprong ook in Abraham. Zijn zoon Ismaël, maar hij was de zoon van Hagar, de Egyptische meid de naam. Genesis 16,1-12. Zo komt de stam van Ham. Bijbelse profetieën over hem zegt: "een man van onverzettelijke wil. Zijn hand zal tegen iedereen en met de hand tegen hem en zal staan ​​tegen al zijn broers. '

Permanente rellen moslims en joden - afstammelingen van Abraham's half-broers, zijn de vervulling van deze profetie. Zij geloven in een God - Allah. Profeet Mohammed leefde tot aan de 6de eeuw na Christus. Allah geeft geen mens geen vrijheid - het werk in het menselijk leven al de rijkdom en armoede, vreugde, verdriet en zonde. Zij geloven dat de dode goden - mensen. Moslims rechtvaardigt vrijdag als een feestdag.

Boeddhisten - Het is de oosterse religies. De oprichter is de Boeddha, geboren in 560 voor Christus in India in de buurt van Nepal. Oorspronkelijke GUATAMA zijn naam was. De naam Boeddha is een god. Onze wereld is slechts een sluier voor hem - MEI. Hij verkondigt:-het leven is lijden en lijden is het leven. Boeddha's leer is 8 graden, en in tegenstelling tot de joodse wet, die naar God leidt, leidt dit tot zichzelf. Ethiek: een / het ware geloof, 2 / juiste mentaliteit, de 3 / rechts gesproken, 4 / het echte leven en leefstijl (niet doden, niet stelen, gij zult niet leven wellustige, zal niet liegen en drinken bedwelmende dranken). Boeddha vraagt: 5 / eerlijke broodwinning, 6 / juiste inspanning 7 / juiste mentaliteit, 8 / rechts bezig met zichzelf.

Hindoes - oosterse religies - ook afkomstig uit de familie van Ham. Het is nationale godsdienst van India. Het heeft geen stichter - YOGA - yogi - is wijdverbreid in ons land. Hier is een plek voor iedereen - het is een religieuze mengelmoes. Indiase zegt dat in India, zijn alle religies van de wereld. Vergelijk met me: 1 theïsten - geloven in een persoonlijke God buiten de wereld, maar niet in de God geopenbaard in Christus 2e deïsme - geloven in de rationele redenen in de ene God - een die de wereld heeft geschapen en kijk als een horlogemaker, bereikte hij hen en zij lopen door zelf 3 monotheïsten - geloven in een God 4 polytheïsten - geloven in vele goden 5 atheïsten - ontkennen het geloof in God 6e christendom - is er ruimte voor Jezus Christus en het christendom, maar Jezus 'recht op de volle waarheid te weigeren. Jezus is een onder anderen. In de Indische pubs schilderijen opknoping naast elkaar god Krishna, Boeddha, Jezus en Gandhi ....

Hindoe God - Gray - god van de stilte. Ze hebben 330 miljoen goden (dieren, bomen, bergen ... Deze religie gaat terug tot 1250 voor Christus van de wetenschap -. Het geheim geschriften - gedichten De wereld Zondag -. De dag de zon, het bidden in de richting van de zon.

Atheïsme - modern en laatste religie. Religie van de Rede. In het boek Woordenboek van de atheïsten is geschreven dit: ". God schiep de mens, maar een man van God, in Zijn eigen beeld en gelijkenis" Materialisme was het hoogtepunt van de Franse atheïsme van de 18e eeuw.

Marxistische atheïsme - de grootste vorm van atheïsme - "marxizmus is het materialisme, fel vijandig tegenover religie ... wiens missie is om ontnemen van een persoon van religieuze waanbeelden en vooroordelen ... en hem bevrijden van al het bovennatuurlijke in de mens ... verhoogt het vertrouwen in onze eigen kracht ... en de mens is het hoogste wezen voor de mens. (P. 275) De organisatie werd opgericht in 1925 in de Sovjet-Unie en de Vereniging noemde goddeloze religie ... vochten met alle middelen, in planten, fabrieken, collectieve boerderijen en scholen. "

U ziet, zijn er verschillende groepen in de samenleving - religie, die op een bepaalde manier invloed hebben op ons. Om welke godsdienst wij behoren, moeten we persoonlijk te beantwoorden elke man. Wat, of aan wie, een man zet zijn toekomst is in onze vrije beslissing. Vrijheid van de besluitvorming is het grootste geschenk dat we hebben ontvangen van God.

Het doolhof is gewoon een manier om te corrigeren, en dat iemand heeft om te schijnen. Ik wist dat het licht is Jezus Christus die kwam uit de hemel en nodigt ons uit huis. We hebben verloren en kan niet ongedaan gemaakt worden. Jezus zegt:

Joh 08:12 - Jezus tot ze weer, sprak toen: ".. Ik ben het licht van de dag Wie mij volgt zal niet meer in de duisternis wandelen, maar zal het licht des levens hebben"

En Koning David zei:

Psalm 119,105 - Candle mijn stappen is het woord van uw licht op mijn manier.

Daarom wil ik u uitnodigen naar huis waar we staan ​​te wachten. Jezus Christus bereidt ons thuis die ons waar hij is. Wanneer de aarde zal gereinigd worden en creëerden alle nieuwe, zullen ons thuis weer, prachtige paradijs, zoals de Heer bedoeld in het begin van de schepping.

Zij zijn de 's werelds twee groepen mensen:

Rolling Stones - dwalen deze wereld - zonder doel - alleen maar dood.

Pelgrims - dwalen deze wereld, maar ze hebben een doel - het eeuwige leven - God's koninkrijk.

M.G.

Jesaja 44,6 - Zo zegt de Here, de Koning en Verlosser van Israël, de Heer der heerscharen: Ik ben de eerste en ik ben de laatste, naast mij is er geen God is.

Jesaja 55,6 - Zoekt de HEERE, terwijl om het te vinden, noem het, totdat het is dicht.

Jesaja 56, 6-7 - Buitenlanders die zijn aangesloten op de HEER om Hem te dienen, om de naam van de Heer lief te hebben en zijn knechten tot hem: iedereen die de zaterdag te beschermen voor de ontheiliging en mijn verbond met u allen te brengen de berg van zijn heiligheid en oblažím is in mijn huis van gebed.

14 januari, 6-7 - "Ik ben de weg, de waarheid en het leven, 'antwoordde Jezus. "Niemand komt tot de Vader dan door Mij. Als je het mij wist, zou je ook mijn Vader kennen. Van nu af aan ken je hem en heb hem gezien!"

Johannes 3:16 - Voor alzo lief heeft God de wereld dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft


Gerelateerde artikelen uit de categorie - Bijbelse feiten

Sabbat als een gedenkteken van de schepping, gezien de relatie met God

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Laten we eens kijken naar het allereerste begin van de Bijbel, het Boek van Genesis. Hier wordt geschreven over het ontstaan ​​van onze wereld. Leren we dat God deze wereld in ...
Toegevoegd: 28.04.2011
Aantal keren bekeken: 126110x

Hoe kan ik God vinden?

372_jak_najit_boha.jpg Binnen elke man is gecodeerd in het verlangen naar God. In het verleden mensen al generaties lang gemaakt diverse goden op hun eigen voorwaarden, en zelfs vandaag de dag mensen hebben ...
Toegevoegd: 07.03.2011
Aantal keren bekeken: 157710x

Gebed als gesprek met God

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Lukas 11.1 - "Heer, leer ons bidden, zoals dat John leerde zijn discipelen."Lukas 18,1 - Hij vertelde hen een gelijkenis, zoals nog steeds nodig om te bidden en niet op te ...
Toegevoegd: 03.05.2011
Aantal keren bekeken: 211548x

Wat we geloven eerste deel - de leerstellige punten 1-15

413_cemu_verime_1_15.jpg 1 Schrift - De Bijbel, Oude en Nieuwe Testament, zijn het geschreven Woord van God. Gegeven door goddelijke inspiratie door middel van heilige mannen van God, die sprak en schreef door ...
Toegevoegd: 11.04.2011
Aantal keren bekeken: 89188x

Een misdadiger aan het kruis - is al in de hemel, of wanneer de tweede komst?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg Lucas 23, 42-43 - Toen Jezus zei: "Herinner mij wanneer u in uw koninkrijk komt." Jezus antwoordde: 'Voorwaar, Ik zeg u, heden zult gij met Mij in het Paradijs. "Als bewijs ...
Toegevoegd: 02.11.2010
Aantal keren bekeken: 109242x

Nl.AmazingHope.net - Religie - de opkomst van verschillende richtingen